yogamat

Duurzame yogamatten hoe vind je die?

Een goede en comfortabele yogamat is natuurlijk het belangrijkst wanneer je yoga beoefend. Maar waarom zou je dit niet combineren met een duurzame, milieuvriendelijke mat? Waar let je op bij de aanschaf van een perfecte yogamat voor jou én het milieu? We geven je een aantal tips.

3 belangrijkste aandachtspunten

Er komt veel kijken bij volledig duurzame en eco-vriendelijke yogamatten. We noemen de 3 belangrijkste aandachtspunten:

  1. Grondstoffen
    Dit is waar het mee begint. Is jouw matje geproduceerd van eerlijke en onschadelijke grondstoffen? Kies je voor rubber? Waar komt dat rubber dan vandaan? Is dit bijvoorbeeld niet schadelijk voor regenwouden en de natuur in de Amazone?
  1. Productieproces
    Je kan nog zulke mooie grondstoffen hebben, maar daar hoort wel een milieubewust productieproces bij. Blijft er veel afval over? Wordt er teveel water of stroom gebruikt bij de productie? Dan heb je alsnog geen super milieuvriendelijke mat.
  1. Levensduur van de mat
    Heb je een zeer milieuvriendelijke mat maar is hij erg kwetsbaar? Dan is de kans dat je binnen een jaar de mat kan weggooien omdat hij is versleten. Zo produceer je meer afval. Is jouw matje volledig afbreekbaar? Dan richt je hiermee geen extra schade aan het milieu aan.

Welke merken zij milieubewust?

We begrijpen dat jij misschien niet de tijd hebt om alles tot op de bodem uit te zoeken. Daarom hebben wij dit voor je gedaan. We hebben een aantal merken geselecteerd die goed bezig zijn op het gebied van milieu en duurzaamheid.

Ecoyogi » Beste keuze!
Een merk die 100% recyclebare matten maakt voor een zeer betaalbare prijs. De Ecoyogi matten zijn in allerlei vrolijke kleuren én verschillende maten verkrijgbaar.Manduka logo

Manduka
Dit was het eerste merk dat zeer duurzame yoga matten produceerde. De Manduka yoga matten zijn 100% recyclebaar. Daarnaast zijn ze super slijtvast dus gaan jarenlang mee.Manduka logo

Liforme
Liforme matten zijn gemaakt van natuurlijk gewonnen en milieuvriendelijk rubber. Deze iets bredere matten zijn voorzien van het AlignForMe systeem: een houdingsysteem dat gegraveerd is in de mat waardoor jij je oefeningen makkelijker kunt uitvoeren.Liforme yogamat

Tags

,

Over de auteur


admin

admin

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*