sportshirt bedrukken

Methoden om een sport t-shirt te bedrukken.

Shirt bedrukken

Wilt u graag uw eigen t-shirt laten bedrukken? Of wilt u graag meer leren over hoe sport t-shirts bedrukt worden? In dit artikel geef ik je een overzicht van de diverse methoden om een t-shirt te laten bedrukken. Deze druktechnieken worden door professionele bedrijven in de praktijk toegepast.

Sportshirts bedrukken met de zeefdruktechniek

Zeefdruk is 1 van de meest toegepaste druktechniek onder drukkerijen. Bij zeefdruk wordt er een sjabloon geprint op een specifiek zeefraam. Waar het beeld geprint is gaat het zeefraam open waardoor de inkt handmatig door het raam wordt gestreken. Je ziet voornamelijk dat er dankzij rotatie diverse zeeframen beschikbaar worden gemaakt indien je gebruik maakt van een opdruk met diverse kleuren.  Het is dus vrij veel werk, wanneer je kiest voor een oplage met zeefdruk. Vandaar dat je ook vaak bij webwinkels en dergelijke de mogelijkheid hebt om te kiezen uit het aantal kleuren waarmee je wilt bedrukken.

Sportshirts bedrukken dankzij transferdruk

Transferdruk komt je misschien iets bekender voor aangezien deze vorm van bedrukking ook veelal vroeger in je eigen woonkamer misschien wel gebeurd is. Dit werkt namelijk hetzelfde als een shirt bedrukken met een sjabloon die je uitgeprint hebt en deze strijk je dan op het t-shirt. Transferdruk is tevens net zoals zeefdruk zeer arbeidsintensief. Je ziet daardoor voornamelijk dat deze vorm van bedrukking toegepast wordt bij kleine oplages.

Nieuwe techniek: Digitale druk

Digitale druk is steeds meer in opkomst vooral bij promotietextiel , omdat met deze vorm van bedrukking zeer snel op een zeer accurate manier hoodies, t-shirts en overige promotietextiel eenvoudig bedrukt kan worden. Je ziet dat overigens drukkerijen voornamelijk nog gebruik maken van zeefdruk omdat deze methode ook eenvoudig toegepast kan worden op overige promotieartikelen. Uiteraard wordt er in de toekomst vanuit gegaan dat de digitale druk de gehele industrie gaat overnemen. Omdat deze vorm van bedrukking van uitstekende kwaliteit is en relatief tegen een zeer lage prijs toegepast kan worden.

Wil je graag meer informatie over diverse drukmethoden of heb je een specifieke vraag over het laten bedrukken van t-shirts of wilt u liever polo’s bedrukken? Bekijk dan de link in dit artikel.

Tags

Over de auteur


admin

admin

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*