Fitness instructeur

Hoe wordt je sport / fitness instructeur?

Fitness en sport is een manier van leven, je kunt er pas echt de beste resultaten mee halen wanneer je sport als een onderdeel van je leven ziet. Veel van ons hebben hier nog moeite mee, maar velen vinden het heerlijk om veel te sporten en zien het echt als hun lifestyle. 

Sporten is meer dan alleen sporten het is een mindset waarmee je meer dan alleen een fit en gezond lichaam kunt krijgen. Voldoende sport heeft een positief effect op alles wat je doet in je leven. Op de mensen om je heen, op je geestelijke en innerlijke rust, de successen die je behaalt en ga zo maar door. Sporten is dus goed voor veel meer dan de meeste mensen denken. Veel mensen willen daarom graag van hun liefde voor de sport hun werk maken en hier andere mensen mee helpen die hier nog moeite mee hebben.

Werken als fitnesscoach.

Dit kan door mensen te gaan begeleiden als sportinstructeur of coach bij een sportteam. Personal coaching is tegenwoordig erg in en veel mensen hebben er baat bij wanneer iemand hun persoonlijke aandacht geeft en constant kan motiveren om te blijven bewegen. Het begeleiden van mensen zit hem tegenwoordig niet alleen meer in het aanleren van bepaalde oefeningen, maar ook tips over handigheidjes. Zoals mensen leren omgaan met een sporthorloge of andere sportmaterialen. Maar hoe wordt je een sportguru oftewel een fitnesscoach?

Hoe wordt je fitnessinstructeur?

Hoewel je hier voor naar school kunt zijn er veel mensen die een stuk verder in hun leven zijn en pas op latere leeftijd besluiten om fitness instructeur te worden. School is dan vaak geen optie meer omdat dit niet matcht met de huidige lifestyle. In de schoolbanken zitten en een opleiding volgen is moeilijk te combineren met een fulltime baan. 

Wat wel kan zijn cursussen in de avonduren of online cursussen via de verschillende thuisstudie aanbieders. Zo heeft het centrum voor afstandsonderwijs ook avondonderwijs en kun je werkelijk elke cursus en opleiding bij ze vinden. 

De voordelen hiervan zijn dat je naast je werk of wellicht huidige opleiding ook een cursus sportinstructeur kunt volgen of sportcoach. Deze doe je of in de avonduren of online helemaal in je eigen tijd en tempo, en doet pas examen wanneer dit jou het beste uitkomt en je er klaar voor bent.

Ook jij kunt coaching krijgen.

Mocht je meer baat hebben bij de hulp van en docent dan is dit ook bij online cursussen prima mogelijk. Je kunt altijd de hulp van een privé docent inschakelen en zelfs via een online community je medestudenten om hulp vragen. Wat dat betreft zijn de mogelijkheden binnen de thuisstudies echt ongelimiteerd. De enige vraag is welke studie wil je gaan volgen?

Ook binnen de sport en gezondheidsindustrie zijn er tal van opleidingen en cursussen die je wellicht aanspreken. Zo kun je naast sportopleidingen ook kijken naar het leren van massages geven. Kijk daarom rustig rond bij meerdere aanbieders van thuisstudies. Naast het Centrum voor afstandsonderwijs heb je ook nog instellingen zoals Laudius en LOI. waar je meerdere opleidingen op je eigen niveau kunt volgen.

Tags

, ,

Over de auteur


admin

admin

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*