sportmassage

Zo leer je sportmassages geven

Sporters zijn vooral gewend om zich bezig te houden met hun eigen sport. Treden er blessure’s op, dan bezoeken zij afhankelijk van de ernst, een goede fysiotherapeut. Natuurlijk zijn sporters gebaat bij een massage zo op zijn tijd (we spreken dan vooral over amateursporters, want in de professionele sportwereld is gemasseerd worden doodnormaal).

Train je skills

Voor sporters kan het volgen van massage cursussen interessant zijn; zij vertoeven immers al in sportieve kringen en kunnen hierdoor mede sporters masseren wanneer het aan de orde is. Wie over een goed “kneedgevoel” beschikt, en zelf wel eens amateurmassages geeft (aan bijvoorbeeld de eigen partner, of overige familieleden/ kennissen) kan zijn natuurlijke gevoel voor masseren professionaliseren door een echte massage cursus te volgen.

Kopos

Massage workshops zijn vaak in één weekend te volgen, zoals bij het welbekende Kopos uit Utrecht het geval is. Hier kan men werkelijk de fijne kneepjes van het vak leren onder leiding van een gediplomeerde massageleraar.

Je eigen praktijk starten?

Degene die stiekem het verlangen hebben een eigen massage-praktijk te willen starten doen er goed aan om bij het Kopos Leerplein eens een kijkje te nemen. Hier wordt namelijk volledig ingegaan op het onderwerp “zelf je massage praktijk starten”. Leer alle ins-en-outs omtrent het opzetten van een eigen praktijk, incl. businessplan informatie.

Allround cursus

Eén van de meest gerenommeerde massage cursussen is de allround cursus Klassieke Massage. Hier leer je echt alles omtrent het geven van een gehele lichaamsmassage; alle andere trainingen bevatten onderdelen en facetten uit deze cursus. Meer weten? Bezoek snel de website.

Over de auteur


admin

admin

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*